Aftrap dagvoorzitter Karin Peeters

10 september, 10:05

Dagvoorzitter Karin Peeters:

“Mooi dat dorpsbewoners zo betrokken zijn”

Na het openingswoord is het aan Karin Peeters om de dag een elkaar te praten. Als stedenbouwkundig ontwerper en stadssocioloog bij PeetersenDaan in Leeuwarden heeft zij ook ervaring met landschapsonderzoek. Gestoeld op de overtuiging dat ruimtelijke vragen altijd een sociaal-maatschappelijke impact en achtergrond hebben, leidt zij als dagvoorzitter de sprekers, panelleden en toehoorders op een prettig informele manier door het programma.

In haar introductie rekent Peeters om een inspirerend en boeiend debat. Iets dat volgens haar niet anders kan met zo’n uitgelezen gezelschap vol liefde voor het landschap. “Alleen al de weg er naar toe, door het landschap op weg naar deze goed gekozen plek brengt je al in de juiste stemming. En hoewel de titel ‘Op Terp Hoogte’ bij sommige Groningers wellicht de wenkbrauw deed fronzen – “wij zeggen hier wierde en dat is toch echt veel ouder dat het Friese woord terp” – liet Peeters snel weten dat die woordkeuze door een van de sprekers zou worden uitgelegd.

Een bijzonder bedankje ging vervolgens uit naar de inzet van Han Meuleman van Museum Wierdenland en zijn team van dorpsbewoners, die de gasten opvangen, het verkeer regelen en excursies in het dorp Ezinge leiden. “Mooi dat de bewoners van Ezinge zo betrokken zijn.”